torsdag den 17. januar 2013

Laksetærte

Laksetærte med spinat





Ingredienser:
Tærtedej
Laksefilet uden skind
1 dl. sødmælk
1 fed hvidløg
2 dl chremefraiche
1 hønsebouillon terning
1 bdt. frisk purløg
4-6 tomater i skiver 
100 g bacon i tern
250 g frisk spinat
4-6 æg
Revet mozzarella ost
Salt og peber
evt. citron 

Fremgangsmåde:

Mørdejen kan laves af:
225 g mel
150 g smør
3 spk vand

Ingredienserne til mørdejen blandes. Når dejen er glat og fast lægges den i køleskabet i en halv time. Mørdejen rules ud og lægges i et smurt fad. Den prikkes med en gaffel og forbages i 15 min.

Man kan også købe en tærtedej - denne dej skal ikke forbages!

Spinat skylles og svitses med hakket hvidløg. Når den er faldet helt sammen tilsættes salt og peber.
Laksen skæres ud i terninger (ca. 2x2 cm), steges hurtigt på en pande og tilsættes salt og peber, lidt citron saft kommes over laksen.

Rist bacon terningerne.

Æg, chremefraiche og sødmælk blandes med den smuldrede hønseboullion.

I tærten fordeles laksen, herefter spredes spinat, hakket purløg, ristede bacon terninger, og skiver af tomat jævnt.

Kom ægge-blandingen henover tærten. Tærten drysses til sidst med revet mozzarella ost.

Lad den bage i 30 min ved 160 grader (alm. ovn), eller til tærten er gennembagt og gylden ovenpå.  

Som tilbehør kan serveres bønner i svøb. 5-6 bønner i samme længde svøbes i eksempelvis bacon og bages i ca. 20 min sammen med tærten.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar